8. lokakuuta 2013

Tulevaisuus on siellä edessäsi, huolehdit sinä siitä tai et

Tänään tarvistin äitiäni muistuttamaan minua siitä, että ei tarvitse huolehtia. Että vaikka tunnollisuus on hyvästä, ei sitä tarvitse koko ajan miettiä. Elämä ei ole sitä varten tehty, että murehditaan tulosta ja mietitään jatkuvasti tulevaisuutta. Vähemmälläkin pärjää ja kaikkea ei tarvitse miettiä etukäteen.

  Vaadin itseltäni todella paljon elämässä ja siinä, mitä teen. Haluan olla hyvä, ellen paras, ja tavoitteeni ovat usein melko korkealla. Ajattelen helposti, että jos tyydyn vähempään niin en pärjää, vaikka sehän ei ole totta. Elämässä pärjää vähemmällä rahalla, vähemmällä makealla ja vähemmällä halien määrällä. Joskus tuntuu, ettei se ole mahdollista, mutta on silti vain pakko selvitä. Ja elämässähän selviää -vähemmälläkin. Lisäksi voit tuntea olosi hyväksi ja tyytyväiseksi, vaikka kaikki mitä olet kuvitellut, et saa. Elämä ei mene kuten olet suunnitellut tai kuten kirjoitat käsikirjoituksesi, mutta tärkeintä on usein huomata se, ettei se haittaa. Vähempi ei haittaa. Useimmiten se on hyvä.


  Elämme usein monien vaatimusten ja meitä koskevien olettamusten ympäröiminä. Jotkut meistä osaavat olla täysin välittämättä muiden asettamista odotuksista, mutta pakko myöntää etten minä aina osaa. Haluaisin isona puisen omakotitalon, jossa on pieni puutarha ja miehen ja kissan sinne taloon. Minulla on paljon unelmia ja tavoitteita, jotka tuntuvat joskus ainoalta, millä jaksan eteenpäin. Mutta silloinkin kun tuntuu, etten jaksa edetä, niin kumma kyllä elämä se vain jatkuu ja seuraava päivä tulee ja menee ja kuljen eteenpäin, tuntui siltä että jaksan tai ei. Elämä voittaa silloinkin, kun voimat hetkeksi hiipuvat.

  Yhtäkkiset itkukohtaukset, uskon ja voimien loppuminen ja jaksamattomuuden tunne kertovat meille yhdestä asiasta. Hidasta. Pääni on nyt sanonut itsensä taas hetkeksi irti ja käskee nyt minua ottamaan rauhallisemmin. Älä mieti tulevaa, miettiminen ei ihan tosi ole sinun juttusi. Joo nähtävästi ei. Mutta onneksi sain todeta tänään, että minulla on kuin onkin hyvä työpaikka, missä on ihania ihmisiä, jotka huolehtivat. Aina eivät pomotkaan välitä vain rahasta, vaan ajattelevattodella  myös työntekijöitään. Minulla on onnistunut päästä töihin tällaiseen paikkaan ja saan olla onnellinen siitä.

  Nyt tänä iltana saan ottaa rauhallisemmin. En yleensä osaa nukkua päiväunia, mutta univelkaa olikin nähtävästi sen verran, että onnistui. Teen tämän illan ajan asioita, joista todella tykkään. Onneksi väsynyt mieli ei jaksakaan miettiä vastuuta, sillä sille ei olisikaan loppupäivän aikana tilaa. Käyn nautiskelemassa uuden ystäväni hyvästä seurasta ja opiskelemassa viittomakieltä, mistä tiedän nauttivani. Lisäksi löysin todella hyvän soittolistan sattumalta Spotifysta, kun siellä seikkailin. Uuteen voimalistaani pääset tästä.

  Lisäunen saamiseksi aion ottaa käyttöön seuraavia keinoja. Ensinnäkin aion tässä kahen viikon sisällä kulauttaa alas tuon viinipullon, minkä voitin jo ensimmäisellä viikolla kilpailussa töissä. Aina, kun himoitsen suklaalevyä marketissa, mietin että miksi kehoni janoaa sitä. Tekeekö vain mieli makeaa vai etsinkö lohturuokaa. Jos vastaus on jälkimmäinen, olen päättänyt että menen suklaalevyn sijasta lenkille. En rangaistukseksi hikilenkille vaan keveälle kävelylle parempien unien vuoksi. Lisää ulkoilmaa ja urheilua, että uni tulisi helpommin. Se olisi tarpeeksi hyvä syy kaivaa nuo lenkkikengätkin ulos vaatekaapista. Lisätehosteeksi unen saantiin kävin ostamassa itselleni melatoniinikuurin työpaikan viereisestä apteekista. Jos joku muu on kokeillut/harkinnut samaa, voi kertoa minulle kokemuksiaan tai seurata täältä, kun kerron miten lisänappien kanssa sujuu.


  Se siis oli ihmiset sanomani, että älkää tosiaan huolehtiko. Varsinkaan te nuoret tai itsenne nuoreksi tuntevat ihmiset: teillä on vielä koko elämä edessä. Teidän ei tarvitsekaan onnistua, ennemminkin teidän kuuluu oppia. Kaikkein vähiten teidän tarvitsee tässä vaiheessa elämässä miettiä vielä mitään muuta kuin tätä hetkeä. Uskaltakaa itkeä, kysyä, pyytää halausta, juoda pullo tyhjäksi, puhua asioistanne, olla huoleton ja tyhjentää mielenne aina hetkeksi. Huolehtikaa itsestänne ja miettikää, mitä te itse haluatte. Tehkää niin kuin haluatte. Älkääkä murehtiko virheistä, koska niihin ei kuole. Miettikää, mistä te todella pidätte ja tehkää sitä joka päivä.

  Syksyiset luontokuvat ovat sunnuntailta, kun kävimme Ainon kanssa kävelemässä kuin vanha pariskunta konsanaan samalla kun menimme myös kauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivottavasti päivitykseni oli mielenkiintoinen ja herätti sinussa ajatuksia. Jaa ajatuksesi myös muille kommentoimalla tekstiäni! Pidetäänhän kommenttien sisältö kuitenkin asiallisena kaikkien sivun käyttäjien iloksi. Risuja ja ruusuja molempia saa (ja pitää) kuitenkin antaa!