9. lokakuuta 2013

Lukuvinkit syysilloille, iltahämäriin ja nukahtamisvaikeuksiin

Nyt kävi niin, että Charlotte Brönten klassikko tuli palautettua kirjastoon ennen kuin kunnolla pääsin edes alkuun. Ei ole jotenkin sellainen olo, että vielä tähän sateiseen lokakuuhun (vaikka sumuinen ja vettä tippuva Jyväskylä onkin mielestäni kaunis) kaipaisi elämäänsä masentunutta Brönten siskosta. Entä jos en jaksakaan lukea klassikoita tai tutustua todellisen taidemielen lempikirjoihin. Haluan jotain keveämpää, missä ei tarvitse miettiä, että miten vanhanaikainen englanti ei suomennu hyvin.

  Brönten tai muidenkaan vanhojen (myös Kolme muskettisoturia päätyi hetkeksi jäähylle ja takaisin hyllyyn) sijaan päädyinkin töiden jälkeen kirjastossa moderneihin naisiin, itseironiaan, menestyviin uraohjuksiin, amerikkalaiseen opiskelijaelämään ja miehen metsästykseen. Vajottiin siis todella alas, mutta minkäs sille voi. Tytön täytyy kuunnella mieltymyksiään.

Ja kyllä, kirjakasan alimpana on lokakuun Trendi.

  Kuten huomaatte, "vakavin" mitä lainasin on Nanny. Sinäänsä kyllä helppolukuinen kirja, vaikka aikanaan ilmestyessään aiheutti paljon keskustelua ja herässi amerikkalaisissa sekä hämmennystä että mielipiteiden vaihtoa lastenhoidosta ja lasten asemasta länsimaisessa kulttuurissa. Ettei jotain hömppää, ellei jotain aiheellistakin. Tuota kirjaa odotan kyllä innolla.

  Tuo mustikkasoppa on minulta täysi kokeilu. En ole koskaan aikaisemmin kuullut mitään kirjailijasta. Kirjankin löysin sattumalta pääkirjaston uutuuksien hyllystä. Saas nähä mitä kirja tuo tullessaan. Ainakaan siihen ei pitäisi mennä paljoa aikaa, että sen saa loppuun (jos saa), kun on kuitenkin noinkin ohut. 

  Tuija Lehtinen on ikuinen suosikkini/ hätävarani mielialan hätätilanteisiin. Alkaa olla jo hankalaa löytää kirjastosta kirjaa, mitä en ole Lehtiseltä lukenut vaikka hänellä paljon julkaisuja onkin. Jotkut ovat hyviä ja toiset eivät, johtuen varmaan jossain määrin teosten määrästä. Tällä kertaa tämä pokkari oli ainoa kirja, jonka löysin ja jota en ollut lukenut. Varmaa helppoa iltalukemista.

  Ehkä tämä tästä. Olen kyllä kuullut, että monen kirjan lukeminen yhtäaikaa on stressin merkki, mutta tuo ei tainnut eilisen perusteella olla uutinen. Mieluummin monta kepeämpää kirjaa yhtäaikaa, kuin yksi raskas kirja luettavana. Näillä mennään tänä keskiviikkona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivottavasti päivitykseni oli mielenkiintoinen ja herätti sinussa ajatuksia. Jaa ajatuksesi myös muille kommentoimalla tekstiäni! Pidetäänhän kommenttien sisältö kuitenkin asiallisena kaikkien sivun käyttäjien iloksi. Risuja ja ruusuja molempia saa (ja pitää) kuitenkin antaa!